Paralajmëron eksperti: Katër qytetërime aliene gati të sulmojnë Tokën

Toka mund të rrethohet nga katër qytetërime aliene ‘armiqësore’ në Rrugën e Qumështit, pretendon një ekspert.

Qytetërimet armiqësore aliene, të prirura për të zhdukur njerëzimin, mund të jenë më afër shtëpisë sesa mendojmë.

Sipas një studiuesi, deri në katër prej tyre ekzistojnë në Rrugën e Qumështit që do të sulmonin planetin tonë nëse do të mundeshin.

Alberto Caballero, një student i doktoraturës në Universitetin e Vigos në Spanjë, vlerësoi përhapjen e qytetërimeve jashtëtokësore “dashakeqe”.

Ai postoi gjetjet e tij në fillim të këtij muaji në bazën e të dhënave të paraprintimit arXiv, raporton Live Science.

Punimi nuk është rishikuar nga astronomë të tjerë dhe është më shumë eksperiment i menduar sesa zbulim konkret.

Për kërkimin e tij, Caballero analizoi pushtimet njerëzore të vendeve të tjera gjatë 50 viteve të fundit.

Ai i aplikoi ato të dhëna për numrin e vlerësuar të “ekzoplaneteve” të banuara – ata jashtë Sistemit Diellor – në galaktikën tonë.

Sipas një studimi të vitit 2012, deri në 15,785 civilizime aliene ekzistojnë në miliona ekzoplanete në Rrugën e Qumështit.

Duke kombinuar frekuencën e konfliktit njerëzor me numrin e mundshëm të qytetërimeve të huaja, Caballero parashikoi se sa planetë armiqësor janë atje.

Ai u ul në katër, edhe pse ai pranon se llogaritja e tij në pjesën e pasme të zarfit ka disa të meta të mëdha.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu