Pendarovski: Një shqiptar mund të jetë president i Maqedonisë së Veriut, por duhet ta ketë mbështetjen nga të gjitha etnitë

Presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski ka dhënë një intervistë për Euronews Albania, ku u pyet për mundësitë e marrjes së postit të presidentit në RMV nga një shqiptar.

Ai theksoi se në postin e presidentit në Maqedoni mund të jetë dhe një shqiptar, por ama duhet të ketë dhe mbështetjen e të gjithë etniteteve në RMV.

Sipas tij, një shqiptar etnik nuk mund të jetë president i Republikës së Maqedonisë, pa votat e të gjithë etniteteve.

“I kthehem pyetjes tuaj të parë dhe përgjigjes time të parë. Domethënë, kur unë them se nuk jam zgjedhur me votat vetëm të shqiptarëve, por edhe me votat e të tjerëve dhe para së gjithash të maqedonasve kjo vlen edhe anasjelltas. Domethënë është plotësisht e mundur, domethënë bëhet fjalë për votim/zgjedhje në nivel kombëtar jo në parlament siç është te ju, mund të zgjidhet edhe një president shqiptar pse jo, por do duhet të ketë mbështetjen edhe të etnitetit maqedonas si dhe etniteteve të tjera dhe jo vetëm të etnitetit shqiptar, kjo është matematika zgjedhore. Ashtu siç unë nuk mund të bëhesha president pa votën edhe të shqiptarëve kështu edhe nesër një shqiptar nuk mund të bëhet president I Maqedonisë nëse nuk do të ketë edhe votën e etnitetit maqedonas”, – tha ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu