Përfundon konferenca për çështjen ndaj Thaçit dhe të tjerëve në Hagë

Në konferencën e sotme mbi ecurinë e çështjes nga Thaçit dhe të tjerëve, gjykatësi i procedurës paraprake ka urdhëruar Zyrën e Prokurorit të Specializuar që deri më 2 shtator të dorëzojë një listë dëshmitarësh që përditëson mënyrën e marrjes në pyetje për secilin dëshmitar.

Këtë urdhër, Nicolas Guillou e ka lëshuar pas parashtrimeve të mbrojtjes e cila edhe në konferencën e sotme adresoi kritika për prokurorinë e cila nuk po u dorëzon listat me dëshmitarë.

Ndërsa paraprakisht në këtë konferencë, avokati i ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, avokati Gregory Kehoe ka thënë se Zyrës së Prokurorit të Specializuar do t’i paraqesin dokumente të krimeve serbe në Kosovë. Kehoe ka thënë se ato janë të shumta në numër dhe sipas tij planifikojnë që t’u tregojnë prokurorisë vrasjet e kryera nga Serbia kundër shqiptarëve të Kosovës.

Në konferencën mbi ecurinë e çështjes ndaj Thaçit dhe të tjerëve, prokuroria ka deklaruar se nuk planifikojnë të zvogëlojnë çështjen sa i përket numrit të dëshmitarëve.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu