Presidenti i ri: Pse Bajram Begaj u “zgjodh në vend” të Fatos Nanos?

Po, Fatos Nano ka qenë një ndër emrat kandidat për President, por Rama shpjegoi se pse atij apo të tjerëve të ngjashëm, emra të PS-së, u refuzuan.

Patëm tre drejtime të përcaktuara prej profileve të propozimeve të bëra: njëri drejtim ishte i të vet propozuarve këtu në grup, i cili u përjashtua menjëherë. E kemi thënë publikisht që në krye të herës se nuk do të kishim një kandidat nga grupi parlamentar i PS-së.

Drejtimi i dytë ishte për ato që kanë pasur një kontribut në PS, që nga ish kryetari i PS Fatos Nano. Ne pamë të arsyeshme që edhe këtë drejtim ta përjashtojmë nga mundësia e përfshirjes në përzgjedhje. Kjo pasi PS ka barrën që të jetë partia e të gjithëve.

Kështu u fokusuam tek drejtimi i tretë, ku grupi kishte vënë në dispozicion 26 kandidatura, gra dhe burra të nderuar, me profile të ndryshme që nga profilet e jetës publike dhe akademike e deri te profile që vinin nga të tjera drejtime politike. Pas një diskutimi shumë cilësor, dhe mbas vënies në peshore të çdo kandidature duke ruajtur respekt për të gjithë personat, në fund patëm 6 kandidatura që morë më shumë kohë për t’u shoshitur dhe pastaj konsensualisht, duke i dëgjuar dhe me shumë vëmendje ato që u thanë, në mënyrë shumë konsensuale. Por u bë një diskutim shumë serioze, sa kohë i takon botës njerëzore nuk mund të jetë 100% perfekte. U arrit në konkluzionin që mund të propozonim këtë kandidaturë”, shpjegoi Rama në mbledhjen e grupit parlamentar.

Ai dhe njëherë shprehu bindjen se Bajram Begaj është njeriu i duhur për në Presidencë.

Bëhet fjalë për një figurë sa të lartë institucionale aq edhe të paangazhuar në të gjithë përplasjet apo rrugët kryqëzohen në arenën politike. Kjo gjë na bën të ndihemi të lehtësuar nga barra e përzgjedhjes si forca dominuese që ka edhe përgjegjësinë për të udhëhequr jetën e vendit.

Po ashtu na bën të ndjehemi mirë me shqiptarët përtej hapësirave të kufizuara partiake sepse kandidatura e përzgjedhur prej nesh rezonon me të gjithë atë pjesë të popullit tonë që besoj te puna, merita, integriteti, respekti për njerëzit dhe dashuria për vendin.

Këto të gjitha janë tipare që i karakterizon në përgjithësi këto figura, dhe patjetër edhe Shefin e Shtabit të Përgjithshëm, i cili bëhet gati të jetë Presidenti i ri i Republikës”, arsyetoi i pari i mazhoancës.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu