Prindërit regjistruan katër dele në shkollë për të parandaluar mbylljen e saj

Për shkak të mungesës së nxënësve dhe mbylljes së paralajmëruar të një klase në një shkollë në departamentin Moselle në Francën verilindore, prindërit e nxënësve kanë paraqitur aplikime për regjistrimin e katër deleve për vitin e ardhshëm shkollor.

Siç raporton gazeta lokale République de Lorraine, kjo lëvizje e prindërve ishte një mënyrë për të protestuar kundër mbylljes së paralajmëruar të një klase në këtë shkollë.

Prindërit plotësonin aplikimet për çdo “nxënës” katërkëmbësh të ri, me datat e lindjes dhe emrat e prindërve dhe i dorëzonin në shërbimin komunal kompetent dhe në Ministrinë franceze të Arsimit.

Në aplikacione u renditën edhe katër emra: John Deere, Marguerite Dupre, Phil Tandy dhe Valerian Deschamps.

Ndërkohë, u botua një urdhëresë e qytetit që kërkonte “shqetësim për cilësinë e mësimdhënies” dhe kërkonte “të lejohen nxënësit me aftësi të kufizuara të qëndrojnë në oborrin e shkollës”


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu