Profesionet më të paguara dhe më pak të paguara në Kroaci, ja sa janë rrogat?

Pagën mesatare mujore më të lartë në Kroaci në vitin 2023 e kishin inxhinierët e teknologjisë kompjuterike me 3121 euro, më pas pilotët 2760 euro dhe arkitektët e IT me 2397 euro, ndërsa punëtorët më pak të paguar ishin rrobaqepësit, rrobaqepësit dhe pastruesit, sipas analizës së publikuar nga MojPosao.

Sipas të dhënave të shërbimit MojaPlaća, në vitin 2023 paga mesatare mujore neto në Kroaci, duke përfshirë shtesat e pagave arriti në 1139 euro, që është 14 për qind më shumë se një vit më parë.

Mesatarja e pagës mesatare ka qenë disi më e ulët dhe ka arritur në 1028 euro, që do të thotë se shumica e punëtorëve kanë pagë më të ulët se mesatarja e deklaruar.

Kur shikohet ndarja e pagave sipas kategorive të pagave, 34 për qind e qytetarëve janë nga 751 deri në 1000 euro dhe 35 për qind nga 1001 deri në 1500 euro. Është në rritje numri i punëtorëve, paga e të cilëve kalon dy mijë euro, ndërsa po zvogëlohet numri i atyre me të ardhura mujore nën 750 euro, u theksua.

Përveç profesioneve menaxheriale, ku pagat janë mesatarisht 115 për qind më të larta se mesatarja, profesionet më të paguara janë teknologjia dhe zhvillimi, 59 për qind më shumë se mesatarja dhe teknologjia e informacionit, 36 për qind./INA/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu