Programi dhe kushtet e VMRO-DPMNE për Qeverisje, çka thonë partitë shqiptare?

As BDI-ja dhe as opozita e bashkuar shqiptare nuk kanë një qëndrim të qartë për momentin nëse e pranojnë apo e refuzojnë programin dhe kushtet e VMRO-DPMNE që tashmë janë prezantuar para fillimit të fushatës së zgjedhjeve të 8 majit.

Afrim Gashi nga koalicioni opozitar shqiptar VLEN theksoi për Kanal5 se nuk dëshiron të komentojë programet zgjedhore të partive të tjera, por është i bindur se nëse ata do të fitojnë zgjedhjet, do të mund të negociojnë një program të përbashkët me partinë fituese nga blloku maqedonas.

“Për marrëveshjet e koalicionit, ato nuk duhet të bëhen tani dhe as të komentohen në media. Jam i bindur se më 8 maj koalicioni ynë VLEN do të arrijë një fitore të thellë dhe më pas do të ulemi për të negociuar me partinë fituese nga blloku maqedonas për të hapur të gjitha çështjet në programet tona, në të cilat do të arrijmë në një harmonizim. Programi qeveritar që bashkërisht do ta realizojmë në vitet e ardhshme 4 vite”, deklaroi Gashi.

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti, dje nuk kishte përgjigje konkrete për kërkesën e VMRO-DPMNE-së, por vlerësoi se njëra nga kushtet siç është balancuesi ishte përcaktuar me Marrëveshjen Kornizë të Ohrit dhe nuk ishte, siç tha, kusht shumë i fortë.

Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikoloski, ka përsëritur sot se mbetet kushti i tyre për heqjen e balancuesit sa i përket punësimeve në administratë, sepse po keqpërdoret dhe pret që të pranohet nga të gjitha partitë shqiptare.

“Ju mund të shihni se një person që është maqedonas regjistrohet si shqiptar, ose një person që është padyshim shqiptar regjistrohet si maqedonas, ose si turk, për të luajtur me të gjithë sistemin. Ne besojmë se punësimi në administratën publike duhet të bazohet në cilësi dhe kjo është mënyra se si duam të bëjmë punësimin me qeverinë tonë dhe prandaj jemi të bindur se partneri ynë potencial në qeveri do të ndajë pikëpamjet tona”, tha Nikoloski.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu