Publicisti nga Amerika: Një lajm i gëzueshëm dhe historik për shqiptarët vjen nga Shtëpia e Bardhë

Shqiptaro-amerikani me prejardhje nga Kërçova, Begzat Aliu, do të jetë Ambasadori i ri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mal të Zi.

Nominimin e tij nga presidenti amerikan Joe Biden, e ka quajtur lajm tëe gëzueshëm dhe historik për shqiptarët publicisti në Amerikë Ramazan Bekteshi,përcjell Bota sot.

Reagimi i tij në Facebook:

“Një lajm i gëzueshëm dhe historik për shqiptarët vjen nga SHTËPIA E BARDHË

Shqiptaro-amerikani me prejardhje nga Kërçova, B. Bix Aliu (Begzat Azem Aliu), do të jetë Ambasadori i ri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mal të Zi

SHTEPIA E BARDHE

DHOMA E INFORMACIONIT

Presidenti Biden shpall kandidatët kryesorë

16 SHTATOR 2022

UASHINGTON – Sot, Presidenti Joe Biden njoftoi synimin e tij për të emëruar individët e mëposhtëm për të shërbyer si udhëheqës kryesorë në administratën e tij:

B. Bix Aliu, i emëruar për Ambasador të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë në Mal të Zi

B. Bix Aliu është anëtare karriere e Shërbimit të Lartë të Jashtëm, klasa ministër-këshilltar. Aliu së fundmi ka shërbyer si i Ngarkuar me Punë, ad përkohshëm i Ambasadës së SHBA-së në Budapest, Hungari. Para kësaj, ai ishte Zëvendës Shefi i Misionit të Ambasadës së SHBA-së në Poloni dhe ishte i Ngarkuar me Punë, ad përkohshëm gjatë gjithë vitit 2021. Më parë, Aliu ishte Konsull i Përgjithshëm i Konsullatës së Përgjithshme të SHBA-së në Krakov dhe u dekorua me Medaljen Honoris Gratia, nderimi më i lartë i qytetit, për avancimin e tij të rëndësishëm të lidhjeve ekonomike dhe kulturore midis Shteteve të Bashkuara dhe Krakovit. Detyrat e tjera të Aliut përfshijnë shërbimin si Zëvendës Shef i Misionit të Ambasadës së SHBA-së, në Podgoricë, Mali i Zi, Oficer i Diplomacisë Publike në Tiranë, Shqipëri, Zëvendës Koordinator Orientues në Qendrën Kombëtare të Trajnimit për Çështjet e Jashtme të Departamentit të Shtetit dhe shërbimin në Kongres si Kongresist Pearson. Shoku. Aliu ka një Diplomë Mjekësie nga Universiteti i Prishtinës, Kosovë dhe një Diplomë Master i Studimeve Strategjike nga Kolegji i Luftës së Ushtrisë Amerikane në Carlisle, Pensilvani. Aliu është fitues i çmimeve të shumta për performancë nga Departamenti i Shtetit dhe flet gjuhën malazeze, polake, serbo-kroate, maqedonase dhe shqipe.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu