Pushohen nga puna 115 roje kombëtare ruse se refuzuan të luftonin në Ukrainë

Më shumë se 100 roje kombëtare ruse janë pushuar nga puna pasi kanë refuzuar të luftojnë në Ukrainë, që tregon mospajtimin midis disa forcave të sigurisë së Rusisë mbi pushtimin e Ukrainës nga Moska, raportoi të premten The Guardian.

Rastet e 115 rojeve kombëtare, një forcë e njohur gjithashtu si Rosgvardia, dolën në dritë të mërkurën, pasi një gjykatë lokale ruse hodhi poshtë padinë e tyre kolektive për të kundërshtuar shkarkimin e tyre.

Sipas vendimit të gjykatës, padia u rrëzua pasi gjyqtari përcaktoi se ushtarët ishin shkarkuar me të drejtë për “refuzimin e kryerjes së një detyre zyrtare” për të luftuar në Ukrainë dhe në vend të kësaj u kthyen në një stacion shërbimi.

Që nga pushtimi i Moskës në Ukrainën fqinje, ushtria e saj thuhet se është rrënuar nga morali i dobët, me raporte të ushtarëve që pretendojnë se nuk e dinin se do të shkonin në luftë derisa kaluan në Ukrainë.

Andrei Sabinin, avokati që përfaqësonte 115 ushtarët, tha se vendimi i gjykatës ishte ” i shpejtë” duke pasur parasysh kompleksitetin e çështjes.

Rusia krijoi Rosgvardia, një forcë e militarizuar e ndarë nga ushtria, në vitin 2016 për të luftuar terrorizmin dhe për të ruajtur rendin publik. Që nga fillimi i saj, anëtarët e Rosgvardia, e cila shpesh përmendet si “ushtria private” e Vladimir Putinit, janë përfshirë kryesisht në shtypjen e protestave paqësore antiqeveritare.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu