Putini urdhëroi mobilizimin, Rusia bëhet gati të thërrasë 300,000 rezervistë për luftën në Ukrainë

Rusia do të thërrasë 300,000 rezervistë si pjesë e mobilizimit të saj të pjesshëm. Lajmin e bëri të ditur Mbrojtjes Sergei Shoigu në televizionin rus të mërkurën në mëngjes.

“Këta nuk janë njerëz që nuk kanë dëgjuar kurrë për ushtrinë,” tha Shoigu. “Këta janë ata që kanë shërbyer, kanë një specialitet të regjistrimit ushtarak, kanë pasur përvojë ushtarake.”

Ai përsëriti gjithashtu se asnjë rekrut (të cilët shërbejnë shërbimin e detyrueshëm ushtarak; jo ata në rezervë) nuk do të dërgohen në atë që pushtuesit e quajnë “zona e një operacioni special ushtarak”.

Kujtojmë këtu se po kjo ministri ka pranuar në shkuarën se ka dërguar “gabimisht” rekrutë për të luftuar në Ukrainë.

Nuk bëhet fjalë për ndonjë mobilizim të studentëve të universitetit dhe nuk do të ketë në asnjë rrethanë. Askush nuk do t’i thërrasë ata.”

“Ashtu si ata që shërbejnë nën rekrutim, ata nuk i nënshtrohen dërgimit në zonën e një operacioni të posaçëm ushtarak; Rekrutët tanë vazhdojnë të shërbejnë në territorin e Federatës Ruse.”- tha ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu