Qytetarët përkrahën sindikatat, kërkojnë paga më të larta

Me këtë rrogë nuk mund të jetohet dhe qytetarët kanë të njëjtin qëndrim si sindikatat. Bosët po pasurohen dhe punëtorët po vuajnë, deri kur do të zgjasë nëpërkëmbja e popullit të ekspozuar ndaj goditjeve të vazhdueshme nga kriza ekonomike, nga inflacioni, nga politikat e shtetit.

Të punosh me zell dhe ndershmëri dhe të mos paguhesh në fund të muajit është vërtet e dhimbshme për punëtorët. Gjëja e parë që duhet bërë është ngritja e pagave dhe më pas zgjidhja e problemeve të tjera, thonë qytetarët.

Sipas Sindikatës së Sindikatave të Maqedonisë, shteti nuk duhet të lejojë që oligarkët të pasurohen nga xhepat e qytetarëve.

100 kompanitë më të mëdha në Maqedoni për një vit arritën një fitim 42 për qind më të lartë, ose 735.5 milionë euro, falë punëtorëve që punuan më produktivisht në këto kompani.

Megjithatë, pagat mesatare janë rritur vetëm me 5.8 për qind që nga dhjetori, që nuk është pothuajse asgjë në raport me fitimin e realizuar të kompanive. Fatkeqësisht, me rritjen, inflacioni e ha atë 5,8%, kështu që sipas statistikave, paga mesatare neto në qershor arriti në 31,869 denarë, ose 10,9% më shumë se qershori i vitit të kaluar, që në thelb do të thotë rënie për 3 në vend të rritjes për shkak të Kërcimi i madh i çmimeve .1% – edhe ata punëtorë që kanë marrë rritje pagash janë më të varfër se vitin e kaluar. Këtë qytetarët e kanë përjetuar në lëkurën e tyre.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu