Qytetarja serbe Jovica Zivanovic i’a plas në fytyrë shtetit serb: Faktet për varret masive të shqiptarëve në serbi

Një serbe nga serbia, i’a plas në fytyrë shtetit serb, pamjet dhe faktet për varret masive në serbi, me trupat e shqiptarëve te ekz ekutuar në luftën e Kosovës.

Postimi i saj në rrjetet sociale i shkruar në gjuhën angleze sqaron se si disa ditë më vonë pas 05.04.1999, trupat e gjetur u dërguan në qendrën e trajnimit të MUP-it në Batajnica, ku ata u lanë në një gropë të përgatitur më parë dhe u përmbytën me tokë për këtë qëllim.

Në vazhdim postimi i saj i plotë:

Në këtë ditë (5 prill) 1999. notoi në qytetin e Tekija në autostradën Djerdap (Serbia lindore, disa kilometra para Kladovës) nga frigoriferi i Danubit për regjistrimin me kufomat e 83 shqiptarëve të Kosovës.
Besohet se kamioni u hodh kohët e fundit në Danub në Grykën e Kazanit aty pranë për t’u shkatërruar nga cirk të fuqishëm të lumenjve.
Policia lokale informoi Beogradin pasi hyri në terren, d.m.th. H. Shefat e Burimeve Publike (Vladimir Djordjevic) dhe Sigurimit të Shtetit (Radomir Markovic) të cilët ia kaluan informacionin nëpunësve më të lartë civilë të Serbisë dhe Serbisë.
Disa ditë më vonë, trupat e gjetur u dërguan në qendrën e trajnimit të MUP-it në Batajnica, ku ata u lanë në një gropë të përgatitur më parë dhe u përmbytën me tokë për këtë qëllim.
Incidenti u shpall sekret shtetëror dhe kamioni u dërgua në qendrën e trajnimit MUP në Petrov Sel dhe u shkatërrua.
Publiku sirian mësoi për këtë ngjarje në fillim të majit 2001 kur historia e një zhytësi nga Kladovo afër u botua në revistën lokale Timok Crimea
Në hetimin pasues në 2001, shtatë varre masive me mbi shtatëqind fëmijë, gra dhe burra u gjetën në Batajnica.
Për vrasjet e këtyre njerëzve (si një krim i madh) para gjykatës, ata u gjykuan në tre gjykime:
– Sllobodan Millosheviq,
– tkz “Motra e Kosovës” (M. Milutinovic, N. Sainovic, S. Lukic, N. Pavkovic, D. Ojdanic, V. Lazarevic; akuza origjinale u regjistrua gjithashtu nga V. Stojiljkovic, por gjyqi pas vdekjes së tij u pezullua),
– Vlastimir Djordjevic.
Për të mbuluar krimin, i. H. Mbytja e frigoriferit / varrit masiv (si një krim dytësor) nuk ishte menduar në Hagë ose Beograd
megjithëse provat e paraqitura në procedurat e mësipërme tregonin përgjegjësinë e disa funksioneve të mëparshme të larta të MUP-it.
Për gjithçka tjetër, ka mijëra dokumente në Google.“- shkruan ajo.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu