Rajoni i Italisë ku turistët paguhen për të ardhur, me një kusht të vetëm

Ndryshe nga Venecia, që duke nisur nga viti 2023 duhet të paguani një tarifë hyrje për ta vizituar, rajoni italian i Friuli-Venezia Giulia planifikon të paguajë turistët për ta vizituar sipas një skeme të re të prezantuar së fundmi.

Ndryshimet e reja u prezantuan për të ringjallur sektorin e turizmit në këtë zonë, i cili konsiderohet një nga më pak të vizituarit në Itali, raporton SchengenVisaInfo.

Gjithashtu, u konfirmua se të gjithë vizitorët do të kenë të drejtë të udhëtojnë në të gjithë vendin me tren pa paguar, pasi zyrtarët kanë theksuar se do të paguajnë tarifat e trenit për vizitorët kudo në Itali. Arsyeja kryesore është të ndihmojë në promovimin e turizmit më të qëndrueshëm.

Për të tërhequr më shumë vizitorë në zonë, zyrtarët kanë konfirmuar se do t’u japin turistëve karta që lejojnë hyrjen falas në muze, transport publik falas dhe zbritje gjetkë.

Turistët do të kenë të drejtë të udhëtojnë në trenat shtetërorë Trenitalia, nga linjat e rregullta rajonale në Intercity, si dhe me linjat Frecce me shpejtësi të lartë. Për të shijuar një udhëtim falas me tren, vizitorët janë të detyruar të rezervojnë një paketë në një nga hotelet pjesëmarrëse në iniciativë; kur rezervoni një marrëveshje për të paktën dy net, çmimi i biletës së kthimit do të zbritet nga shuma totale, sipas një raporti të siguruar nga CNN.

Ndryshe nga Friuli-Venezia Giulia, autoritetet në Itali kanë konfirmuar më parë se nga 1 janari 2023, të gjithë udhëtarët që planifikojnë të vizitojnë Venecia do të paguajnë një taksë.

Gjithashtu, u theksua se biletat do të variojnë nga tre deri në dhjetë euro, ndërsa çmimi do të varet nga periudha e vitit.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu