Rasti “Tenderët” ndaj ish-ministres Kançeska-Milevskës për të gjashtë herë nis nga fillimi

Në Gjykatën Penale sot nga fillimi dhe për të gjashtën herë ka filluar gjykimi për rastin “Tenderët”, për të cilin akuzohet ish-ministrja Elizabeta Kançeska Milevska, ndërsa ka pesë vite që po gjykohet.

Gjykimi u rikthye tre herë për shkak të rrjedhës së 90 ditëve nga seanca në seancë dhe dy herë për shkak të ndryshimit të gjyqtarëve. Herën e fundit u shty për shkak të ndryshimit të gjyqtarit.

Hetimi u hap në vitin 2016, gjykimi filloi në fillim të 2018 dhe në 2023 është përsëri në fillim. Deri më tani nuk ka pasur aktgjykim të shkallës së parë, që do të thotë se ndër vite çështja nuk ka arritur asnjëherë në Apel.

Seancat janë shtyrë vitin e fundit për shkak të vonesës së superekspertit, i cili ishte përgatitur së fundmi pas disa urgjencave nga gjykata.

Rasti “Tenderë” e ka origjinën nga ish-PSP-ja, me të cilin ishte përgjegjës prokurori Stevço Donev, i cili tani është prokuror i lartë publik. Sipas aktakuzës, ish-ministrja e Kulturës ndiqet penalisht për një tender të montuar me “Beton Shtip” në vlerë prej një milion eurosh.

Ajo që është kontestuese, sipas prokurorisë, është se është rënë dakord që kompania të fillojë me punë, ndërsa tenderi të shpallet më vonë./Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu