Rroga mbi 2500 euro në Kroaci, ku një i huaj mund ta arrijë

Në restorantet më të mira në Kroaci, shefat me përvojë mund të fitojnë mbi 2500 euro. Pagat për kuzhinierët fillestarë variojnë nga 1200 deri në 1500 euro, shkruan N1.

“Të gjithë kanë një ditë pushimi, paguhen siç duhet, kanë orarin e tyre të punës, e dinë sipas orarit javor kur punojnë, kur janë të lirë, kanë edhe një pushim vjetor, prandaj jemi munduar ti tërheqim”, thotë Dean Pejoviq, kuzhinier dhe bashkëpronar i një restoranti në të cilët janë të punësuar punëtorë nga Kroacia.

Në një restorant tjetër, bashkëpronari punësoi tre filipinas, duke përfshirë një kuzhinier.

“Jam i kënaqur me punën time në Kroaci, është mirë. Punëdhënësi im është i mirë dhe shumë i sjellshëm me ne, me punëtorët e huaj”, thotë ky shef kuzhine.

Akomodimi dhe shërbimet e tij, ushqimi në restorant paguhen dhe ai është i kënaqur me rrogën e tij. Pjesa më e vështirë ishte të mësonte të përgatiste pjatat nga këto anë, por edhe këtë ia doli. “Ne jemi të huaj, kështu që nuk e dimë ushqimin tuaj!” Prandaj duhet të studiojmë dhe të praktikojmë shumë… Por është bukur të mësosh të përgatisësh vetë ushqimet. Hot dog, gustator, po”, thotë kuzhinieri filipinas./INA/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu