Shmangeni këtë gabim të madh që bëni me mbushësin e telefonit

Lënia e mbushësit të telefonit në prizë jo vetëm që rrit faturat e energjisë elektrike, por edhe harxhon energji.

Kompanitë Meyer, një kompani e ngrohjes, klimatizimit, instalimeve hidraulike dhe elektrike, ka paralajmëruar tre anët negative të lënies së mbushësit në prizë për një periudhë të gjatë, shkruan DailyMail.

Një nga rreziqet më të mëdha të lënies së mbushësit të telefonit në prizë është rreziku i zjarrit. Nëse ngarkuesi juaj nxehet, diçka mund të marrë flakë. Është veçanërisht e rrezikshme nëse e lini mbushësin ndezur gjatë natës, pasi mund të mos jeni afër për të vënë re zjarrin.

Një tjetër dobësi për të lënë mbushësin e telefonit në prizë është se mund të rrisë faturat e energjisë elektrike. Edhe kur telefoni juaj nuk është i lidhur me mbushësin, vetë mbushësi ende konsumon energji.

Lënia e mbushësit të telefonit në prizë jo vetëm që rrit faturat e energjisë elektrike, por edhe harxhon energji. Kur e lini mbushësin ndezur, edhe nëse telefoni nuk është i lidhur me të, mbushësi vazhdon të përdorë energjinë nga priza. Kjo do të thotë se e gjithë kjo energji e humbur e bën ajrin edhe më të ndotur.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu