Shqiptarët në Luginë copë-copë, dështon unifikimi për Këshillin Nacional

Partitë politike në Luginë të Preshevës nuk arritën të krijojnë një shumicë prej 8 antarëve për ta zgjedhë kryetarin e Këshillit Nacional Shqiptar.

Çka do të ndodhë?

Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave nacionale me vendim krijon një organ të përkohshëm drejtues nga radhët e anëtarëve të Këshillit Kombëtar, duke marrë parasysh përfaqësimin e listave zgjedhore nga të cilat janë zgjedhur anëtarët.

Trupi i përkohshëm do të ketë 4 anëtarë dhe një kryetar të zgjedhur nga ministri Tomislav Zhigmanov dhe ata do ta udhëheqin Këshillin për 60 ditë deri në zgjedhjet e reja.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu