Shtetasit e Ballkanit nga 2023 do të paguajnë për të hyrë në vendet e BE-së

Udhëtimi falas në Bashkimin Evropian do të përfundojë në maj 2023, kur Brukseli do të nisë skemën e shumëpritur të heqjes së vizave, ETIAS.

Edhe pse ETIAS nuk është i njëjtë me vizën, ekziston një procedurë që do të duhet të paguhet, e ngjashme me skemën amerikane ESTA. Procedura do të jetë më e shpejtë, online dhe pa informacion biometrik në krahasim me më parë dhe do t’u kushtojë njerëzve nga 18 deri në 70 vjeç shtatë euro.

ETIAS, dmth. Sistemi Evropian i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit, do të lansohej në fund të këtij viti, përcjell INA.

Procedura e re do të jetë e detyrueshme për të gjithë anëtarët e BE-së nga vendet që nuk kanë kërkuar ende vizë, duke përfshirë Maqedoninë e Veriut, Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar.

“Procesi i aplikimit do të kalojë në një sistem të automatizuar dhe në 95% të rasteve miratimi do të jepet brenda pak minutash.” “Në raste të jashtëzakonshme, koha më e gjatë e pritjes do të jetë deri në një muaj”, tha Brukseli. Miratimi ETIAS do të jetë i vlefshëm për një numër të pakufizuar hyrjesh në BE brenda tre viteve.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu