Si mendojnë njerëzit e pasur për paratë e tyre?

Në vitin 2004, Tom Corley, një kontabilist, planifikues financiar dhe autor, filloi të kryente studimin pesëvjeçar të Zakoneve të Pasurisë për të eksploruar se si njerëzit më të pasur në botë mendojnë për paratë e tyre.

Secili nga 225 milionerët e intervistuar ra në një nga katër kategoritë, të cilat do t’i shihni më poshtë:

Kursimtarët-Investitorët: Cilado qoftë puna e tyre e përditshme, ata e bëjnë kursimin dhe investimin pjesë të jetës së tyre të përditshme. Ata vazhdimisht mendojnë për mënyra të zgjuara për të rritur pasurinë e tyre.

“Alpinistët” e korporatës: Alpinistët punojnë për një kompani të madhe dhe i kushtojnë gjithë kohën dhe energjinë e tyre ngjitjes së shkallëve të korporatës derisa të arrijnë një pozicion të lartë – me një pagë jashtëzakonisht të lartë.

Virtuozët: Janë ndër më të mirët në atë që bëjnë dhe paguhen me një rrogë të lartë për njohuritë dhe ekspertizën e tyre. Arsimi formal, si diploma të avancuara (p.sh. juridik ose mjekësi), është zakonisht një kërkesë.

Ëndërrimtarët: Njerëzit në këtë grup po ndjekin të gjithë një ëndërr, siç është fillimi i biznesit të tyre, bërja një aktor, muzikant ose autor më i shitur i suksesshëm. Ëndërrimtarët e duan atë që bëjnë për të jetuar dhe pasioni i tyre shfaqet në llogaritë e tyre bankare.

Më poshtë janë tre praktikat më të zakonshme të milionerëve që çdokush mund të përdorë:

Automatizojnë dhe kursejnë 20% të pagës neto

Çdo kursimtar-investitor në studim kursen vazhdimisht 20% ose më shumë të pagës së tyre neto për çdo pagë.

Shumë prej tyre e kanë arritur këtë duke automatizuar transferimin e një përqindje fikse të pagës së tyre neto. Në mënyrë tipike, 10% shkon në llogaritë e pensionit të sponsorizuara nga punëdhënësi, dhe 10% e tjera drejtohen automatikisht në një llogari të veçantë kursimi.

Ata investojnë rregullisht një pjesë të kursimeve të tyre

Për shkak se Saver-Investitors vazhdojnë të investojnë kursimet e tyre, paratë e tyre rriten me kalimin e kohës. Gjatë viteve të fundit të jetës së tyre të punës, pasuria e Saver-Investors u rrit me një mesatare prej 3.3 milion dollarë.

Milionerët që ndjekin një ëndërr dhe fillojnë një biznes (të njohur edhe si Dreamer-Entrepreneurs) nuk kanë aftësinë të investojnë kursimet e tyre, veçanërisht në fazat e hershme të ëndrrave të tyre. Çfarëdo kursimi që ata kishin u përdor si kapital qarkullues për të financuar ëndrrën e tyre.

Është interesante, megjithatë, kur shumica e këtyre sipërmarrësve ëndërrimtarë arritën sukses në formën e fluksit të parave të disponueshme, ata menjëherë u kthyen dhe filluan të investojnë fitimet e tyre.

Ata janë jashtëzakonisht të kujdesshëm me përdorimin e parave të tyre

Për këta milionerë, kursimi filloi në momentin kur morën rrogën e parë. Për Dreamer-Sipërmarrësit, ajo fillon në momentin kur ëndrra e tyre gjeneron fluks të mjaftueshëm parash për të kursyer dhe investuar.

Të jesh një kujdestar i tillë kërkon tre gjëra:

Ndërgjegjësimi: Të jeni të vetëdijshëm se si i shpenzoni paratë tuaja.

Përqendrohuni te cilësia: Ju shpenzoni paratë tuaja për produkte dhe shërbime cilësore.

Pazar: Shpenzoni sa më pak duke bërë blerje me çmime të volitshme. /tesheshi.com/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu