Sipas “Novostit”, Serbia heq dorë nga arbitrazhi për taksën e Kosovës, shkak njohja

Beogradi nuk do të iniciojë procedurat për ta dërguar Kosovën në arbitrazh për taksën 100 për qind ndaj produkteve me origjinë nga Serbia, por është e vendosur që të zbatojë kundërmasa.

Siç shkruan gazeta serbe “Novosti” këto masa tashmë janë në shqyrtim.

Meqenëse është hequr dorë nga arbitrazhi, sepse, sipas burimeve të gazetës , UNMIK-u, i cili është nënshkrues i marrëveshjes së CEFTA-s në emër të Kosovës, është deklaruar jokompetent, transmeton rtk.

“Në këtë situatë, Beogradi lihet vetëm të padisë Kosovën dhe paraqitja e Kosovës si person juridik në të drejtën ndërkombëtare, dhe me iniciativën e palës sonë, pa dyshim do të interpretohet si njohje e shtetësisë së saj, prandaj edhe opsioni i arbitrazhit refuzohet”.

Kosova u bë anëtare e plotë e CEFTA-s në korrik të vitit 2007, dhe marrëveshja e anëtarësimit u nënshkrua nga UNMIK-u në emër të institucioneve kosovare.

“Novosti” rreth kësaj çështjeje raporton se ka kërkuar përgjigje nga misioni i UNMIK-ut, por nuk kanë marrë përgjigje.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu