Snopçe: Prej nga e morën urdhërin deputetët e BDI-së që të mos e përkrahin inkorporimin e gjuhës shqipe në Armatë?

Deputeti i Aleancës për Shqiptarët në senacën për ndryshimin e ligjit për Armatën ka qenë i zëshëm duke reaguar se me këtë propozim ndryshim shkelet kushtetuta e Maqedonisë së Veriut ku sipas saj Gjuhë zyrtare në Maqedoninë e Veriut është gjuha maqedonase dhe alfabeti i saj qirilik sidhe gjuha që përdorin 20% e qytetarëve shkruan Top24.

“Sipas nenit 23 alinea 1 thotë se të gjitha institucionet e vendit janë të obliguar që ti sjellin të gjitha aktet nënligjore sipas ligjit për përdorimin e gjuhëve sidhe sipas aline e 2 nenit 23 thote se të gjitha institucionet e vendit të përshtatin sipas nenit 7 të përdorimit të gjuhëve dhe alinea 5 thotë se nëse ka mospërputhje të dispozitave ligjore organet kompetente janë të obliguar të zbatojnë dispozitat për ligjin për gjuhët. Rrjedhimisht neni 5 siç është propozuar detyrimisht duhet ndryshuar” tha deputeti i ASH-së Halil Snopçe.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu