Stojanoviq: Ne endemi në mjegull si patat, në mjedisin e NATO-s sillemi si Zvicra apo Austria

Drejtori Gorçin Stojanoviq thotë për N1 se Rusia nuk e ka mbrojtur kurrë Kosovën dhe se referenca e saj ndaj vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë të OKB-së për Kosovën në aneksimin e katër rajoneve të Ukrainës është legjitime, transmeton InfoShqip.

Ai shton se problemi ynë është se “ne nuk kemi mundur, dhe kjo vlen jo vetëm për dhjetë vitet e fundit të kësaj qeverie, por edhe për ato më parë, nuk arritëm të pozicionohemi si një vend që ka një vizion të qartë se çfarë. dëshiron vërtet”. Ai thekson se “bota po ndryshonte, dhe ne mbetëm po aq të mbërthyer në politikën e Millosheviqit të 35 viteve më parë”.

Ne endemi vazhdimisht në mjegull si patat, aty-këtu ndodh një blic, si (ish-kryeministri Zoran) Gjinxhiq. Ne nuk e dimë pozicionin tonë, jemi në mjedisin e NATO-s dhe sillemi si Zvicra apo Austria. Ne nuk jemi as të pasur, as nuk e kemi atë bagazhin historik si ata të dy, padyshim që nuk mund të jemi kaq lehtë asnjanës. Nuk jemi tashmë, po luajmë disa pipirevka, në dy vende paralelisht. Sikur të ishim mjaft të vegjël që të mos na hakmerreshin”, thotë Stojanović në Novi dan, në N1.

Ai thekson se politikanët dhe hajdutët nuk vuajnë kurrë, por “vuajmë, siç kemi vuajtur në vitet nëntëdhjetë”.

Në arsyetimin e aneksimit të territoreve të Ukrainës, Rusia iu referua vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë të OKB-së për Kosovën nga 22 korriku 2010, i cili konfirmoi se shpallja e njëanshme e pavarësisë së një pjese të vendit nuk shkel asnjë normë të së drejtës ndërkombëtare.

I pyetur se çfarë është më mirë për Serbinë – të fitojë Rusinë apo Ukrainën, ai thotë se fitorja është një çështje shumë e diskutueshme në luftërat moderne.

Zgjedhjet në BiH: Pavarësisht fytyrave të reja, asgjë nuk ndryshon

Duke komentuar zgjedhjet e përgjithshme në Bosnje dhe Hercegovinë që u mbajtën të dielën, ai thotë se problemi që nga fillimi është se anëtari i kryesisë në atë vend zgjidhet në bazë kombëtare, në mënyrë që, pavarësisht paraqitjes së njerëzve të rinj, asgjë.

“Nëse jeni dakord të votoni për tre situata kombëtare, atëherë jeni pajtuar me faktin se nuk ka shtet civil”. Bakir Izetbegoviq i humbi zgjedhjet, por SDA ia doli në mënyrë fantastike, ashtu si HDZ dhe SNSD. Në këtë kuptim, nuk shoh se ka ndryshuar diçka dhe nuk mundet me këtë lloj organizimi”, vlerëson Stojanoviq dhe shton se është një ngërç i përhershëm dhe se në BeH, në këtë kuptim, lufta nuk ka përfunduar kurrë./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu