​Sveçla: Nëse Serbia pas mesnate vazhdon të lëshojë fletë për hyrje-dalje, zbatojmë reciprocitetin

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka thënë se sot pasmesnate pret që Serbia të ndërpret fletë hyrje-daljet për qytetarët kosovarë, por nëse një gjë e tillë nuk ndodh, atëherë Kosova do të vendosë reciprocitetin për të njëjtat.

“Pas 11 vjetësh shtetasit tanë do të shkojnë në Serbi dhe nuk do të kenë nevojë të pajisjen me ndonjë dokument shtesë, i cili përveç që ka qenë fyes dhe i njëanshëm, ka shkaktuar edhe pritje”, tha ai RTK.

Sveçla shtoi se Serbia për të shpëtuar fytyrën e vet, po vendos pankarta në territorin e vet, ku thotë se nuk e njeh Kosovën.

Ai theksoi se s’ka ndonjë marrëveshje të shkruar për largimin e fletë hyrje-daljeve, por thjesht Serbia është pajtuar që të njëjtat t’i largojë për qytetarët kosovarë.

“Nuk është duke implementuar marrëveshja e vitit 2011. Ajo ka ra edhe për shkak të presionit tonë, ajo marrëveshje flet për imitim të dyanshëm për fletave të hyrje-daljeve. Prandaj është edhe qesharake deklaratat e disa që po thonë se ne po zbatojmë një sukses të dikujt tjetër të asaj kohe”, theksoi ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu