Ballina Etiketimet Tito

Etiketim: tito

Fjalimi servil i Enver Hoxhës ndaj Jugosllavisë dhe Titos

Më 9 korrik 1946 u nënshkrua në Tiranë, Traktati i Miqësisë dhe Ndihmës Reciproke midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë, nga kryeministri Enver Hoxha dhe ministri...

Kur vdiq Tito, Demaçi tha në burg: Veç vdisni ju, se...

Në dokumentarin e realizuar nga Zija Miftari, redaktor në Klan Kosova, për veprimtarin Adem Demaçi, përmendet një detaj interesant. Më 4 maj 1980, vdiq lideri...

Titon tentuan 50 herë ta vrasin, sidomos rusët!

Sipas disa vlerësimeve, liderin e ish-Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë, Josip Broz Titon, 50 herë kanë tentuar ta vrasin. Në shumicën e rasteve, prapa atentateve...

Lajmet e fundit