Telefonat rrisin rrezikun e kancerit në tru

Një studim thotë që telefonat celular rrisin rrezikun e kancerit në tru për 170%, por një ekspert i rrezatimit thotë që nuk mund të jetë plotësisht e vërtetë.
Kjo është një pyetje që çdo përdorues i telefonisë mobile do të dijë përgjigjen dhe shkenca ofron disa të dhëna.

Në vitin 2011, Agjencia Ndërkombëtare për Kërkime mbi Kancerin (IARC), klasifikoi rrezatimin e telefonisë celulare si kancerogjene në grupin 2B.

Klasifikimi është bazuar kryesisht në dëshmitë nga studimet e popullsisë.

Një studim nga grupi INTERPHONE i financuar nga Bashkimi Evropian dhe një tjetër i udhëhequr nga L. Hardell, një epidemiolog suedez, tregoi një rrezik në rritje (40-170 për qind) të zhvillimit të gliomas, një malinje e kancerit të trurit, në njerëzit që përdorën telefonin celular për 30 minuta në ditë dhe më shumë, për më shumë se dhjetë vjet.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu