Truku i miliarderëve që i shpëton nga taksa për 1000 vjet

Hulumtimet nga Shkolla Wharton e Universitetit të Pensilvanisë zbulojnë se një amerikan mesatar trashëgon rreth 1500 dollarë nga gjyshërit e tyre. Prandaj, super të pasurit u kalojnë miliona nipërve të tyre.

Familjet si Pritzkers (Hyatt Hotels), Wrigleys dhe Bezos përdorin trustet, të cilat tatohen vetëm një herë, për të kaluar pasurinë e tyre tek brezat e ardhshëm. Miliarderët zgjedhin këtë praktikë për të mbajtur bizneset në familjen e tyre dhe për të mbrojtur pasuritë nga kreditorët.

Në fakt, sipas asaj që raporton BusinessInsider, përjashtimi nga tatimi i transfertave parashikohet të përgjysmohet deri në fund të vitit 2025.

Në praktikë, trashëgimtarët nuk kanë akses të drejtpërdrejtë në pasuri, por gëzojnë të ardhurat nga trustet.

Ekspertët, si avokati Christopher Dull, janë të shqetësuar për kornizën kohore afatgjatë të trusteve. Ata besojnë se ideja e besimeve që zgjasin një mijë vjet është e vështirë për t’u zbatuar dhe sugjerojnë një qasje më realiste prej 90 deri në 100 vjet.

Për shumë njerëz, krijimi i trusteve përfaqëson një strategji të menaxhimit të pasurisë. Kjo praktikë mbështet transferimin e trashëgimisë nga brezi në brez duke ofruar njëkohësisht lehtësim tatimor. /tesheshi.com/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu