Vazhdon të rritet çmimi i gazit në Evropë, 3.000 dollarë për njëmijë metër kub

Çmimi i gazit në Evropë ka vazhduar të rritet dhe për momentin lëviz mbi 3.000 dollarë për mijë metër kub, duke u shtrenjtuar për 20 për qind nga fillimi i sotëm. Në tregtimin me fjuçersa të TIF holandez, çmimi i gazit për dërgesë në shtator është rritur në 3.024 dollarë për 1.000 metër kub, ose 292.4 euro për megavat-orë (MWh) me kursin aktual të këmbimit euro-dollarë, raporton TASS. të dhëna nga bursa ICE në Londër.

Kjo është hera e parë nga 8 marsi ta tejkalojë nivelin prej 3,000 dollarëve.

Ndërsa rritja vijoi pas raporteve se Rusia do t’i ndërpresë dërgesat përmes Rrjedhës Veriore 1 për tre ditë duke filluar nga 31 gushti për ta korrigjuar njësinë kompresore të gazit.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu