Vendet e BE-së dhe ligjvënësit e BE-së do të bien dakord për një port të përbashkët karikimi për telefonat celularë

Kjo pritet të ndodhë kur ata të takohen për të diskutuar një propozim që është kritikuar ashpër nga Apple (AAPL.O), kanë thënë njerëz të njohur me këtë çështje, shkruan Reuters.

Propozimi për një port të vetëm të karikimit celular u prezantua për herë të parë nga Komisioni Evropian më shumë se një dekadë më parë pasi përdoruesit e iPhone dhe Android u ankuan se duhej të përdornin karikues të ndryshëm për telefonat e tyre.

I pari ngarkohet nga një kabllo Lightning ndërsa pajisjet me bazë Android mundësohen duke përdorur USB-C.

Takimi i radhës do të jetë i dyti dhe me gjasë i fundit midis vendeve të BE-së dhe ligjvënësve të BE-së mbi këtë temë, një tregues i një shtytjeje të fortë për të arritur një marrëveshje.

Ligjvënësit e BE-së gjithashtu dëshirojnë të përfshijnë sistemet e karikimit me valë që do të harmonizohen deri në vitin 2025, ndërsa vendet e BE-së dhe Komisioni duan një periudhë më të gjatë, për arsye teknike.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu