Apple rrit çmimin e iPhone-it në Japoni, çfarë pritet të ndodhë në shtator

Duke filluar nga e enjtja, Apple Japan ka përditësuar çmimet e tij për të gjitha modelet e iPhone. Disa modele janë rritur në çmim deri në 20%, gjë që mund të reflektojë dobësimin e jenit japonez kundrejt dollarit amerikan, i cili ka humbur rreth 15% të vlerës së tij ndaj dollarit në tre muajt e fundit.

iPhone 13 Pro, për shembull, tani ka një çmim prej 144,800 jen (1,066 dollarë) nga 122,800 jen (904 dollarë) për opsionin e ruajtjes 128 GB. Ndërkohë, iPhone SE Gen 3 ka shkuar në 62,800 (462 dollarë) nga 57,800 jen (425 dollarë).

Rritja e çmimit të iPhone nga Apple vjen jo shumë kohë përpara se Apple pritet të lëshojë një linjë të re të iPhone-ve në shtator. Aktualisht, Apple ka rritur vetëm çmimin e iPhone-ve të tij dhe ende nuk ka rregulluar ndonjë çmim për produktet e tjera nga linjat Mac ose iPad të Apple.

Ndërsa bota merret me inflacionin në të gjithë kombet, është normale që kompanitë shumëkombëshe si Apple të rregullojnë çmimet në një treg specifik, kështu që ato korrespondojnë me ndryshimin e fuqisë së një monedhe kundrejt të tjerëve.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu