Audi i bën konkurrencë Maybach-ut

Për kthimin e emrit prestigjioz flitet prej vitesh. Mercedes ka Maybach dhe Audi duhet ta kthejë Horch së shpejti në skenë.

Siç e kemi njoftuar tashmë, emri Horch duhet të kthehet si pjesë e ridizajnimit të planifikuar të modelit A8, dhe do të përdoret për lëshimin më ekskluziv. Në atë rast, duhet të mbështeteni te A8 në edicionin e zgjeruar L dhe motorin e fuqishëm W12, transmeton Telegrafi.

Kompania me emrin e plotë “August Horch Automobilwerke GmbH” u themelua në 1899 nga August Horch dhe ishte me seli në Zwickau.

Horch përjetoi një prishje dhe pas shkarkimit të tij në 1909 themeloi një kompani të re, Audi, e cila është përkthimi latin i fjalës “horch”.

Horch ishte një markë luksoze shumë e suksesshme në Gjermani gjatë viteve 1920 dhe 1930 dhe ekziston që nga viti 1932 si pjesë e Auto Union Group, së bashku me Audi, DKW dhe Wanderer.

Marka u zhduk në vitet 1940 dhe më pas u ringjall shkurtimisht në Gjermaninë Lindore gjatë viteve 1950.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu