Bardhyl Zaimi: E padrejtë që shqiptarët e Maqedonisë të privohen nga abetarja “unike”

Nga: Bardhyl Zaimi

Është tërësisht e padrejtë që shqiptarët e Maqedonisë së Veriut të privohen nga abetarja shqipe “unike”. Është një lloj akulturimi që na vjen nga vetvetja, nga mendjet politike që haberin nuk e kanë për identitetin kulturor dhe gjuhësor.

Kultura dhe gjuha shqipe është një, por politikën e kemi copa-copa.

Nga abetarja fillon akulturimi dhe metastazon edhe në të gjitha tekstet tjera paçavure me të cilat mësojnë nxënësit shqiptarë këtu. Një identitet i përkthyer etatist dhe antieuropian!


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu