Barku i trashë ndikon edhe në tru

Hulumtimet e reja shkencore të bëra në Universitetin e Medicinës në New York kanë zbuluar sesi te njerëzit me vëllimin e madh të belit janë zvogëluar aftësitë kognitive të trurit.

Në hulumtim janë përfshirë 44 njerëz, të cilët konsiderohen të trashë dhe 19 njerëz të peshës normale.

Ky zbulim është shenjë paralajmëruese për të gjithë njerëzit e trashë, transmeton Koha.net.

Në zonën e trurit, e cila është e ngarkuar të kontrollojë konsumimin e ushqimit, amigdala, është vërejtur që te njerëzit e trashë mbetet më shumë ujë, çka mund të sjellë deri te zvogëlimi i numrit të neuroneve apo tkurrja e tyre.

Edhe pse ndryshimet në tru nuk janë të rëndësishme, megjithatë janë shenja paralajmëruese të ndikimit negativ të kripës në tru.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu