Çiçakovski shpjegon arsyet se si erdhi deri tek lista me votues të kontestueshëm

Kryetari I Komisionit Shtetwror Zgjedhor tw Maqedonisw, Aleksandwr Çiçakovski, ka shpjeguar arsyet sa I pwrket çështjes sw votimit nw Republikwn e Maqedonisw, ai ka folur pwr qytetarwt tw cilwt nw zgjedhjet e kaluara kanw shfrytwzuar tw drejtwn e votws ndwrsa tani çuditwrisht janw gjendur nw listwn e kontestueshme, listw e cila arrin deri nw 39.502 votues.

Sipas tij e gjithë kjo ka ndodhur si pasojw e verifikimit nw terren tw votuesve tw cilwve nuk I’u janw pwrputhur tw dhwnat e adresave dhe mbiemrave gjatw verifikimit tw tw dhwnave nga institucionet e ndryshme

“Numri më i madh i votuesve të kontestueshëm ka ardhur atëherë kur pas verifikimit në terrenn të këtyre votuesve, gjatë kryqëzimit të informatave ndërinstitucionale dhe marrjen e adresave të tyre me mbiemrat dhe emrat e saktë që kanë votuar, është konstatuar se këta persona kanë adresa të ndryshme dhe mbiemra të ndryshëm” – është shprehur kryetari i KSHZ-së Çiçakovski.

I vetwdijshwm pwr kwtw rast Çiçakovski gjithashtu pohon se nw ambientet brenda KSHZ ka njw harmoni dhe pajtueshmwri tw plotw sa I takon listws sw zgjedhjeve. Çiçakovski kwto shpjegime kushtuar konfuzitetit rreth listws sw kontestueshme zgjedhore I bwri sot para mediave tw vendit./infoshqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu