Dimitrievski: Ngjarjet në Tetovë dhe Çair janë populizëm i pastër i inkurajuar nga kryeministri i Kosovës

Për kryetarin e Komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, ngjarjet në Tetovë dhe Çair dhe vendosja e flamurit të “Shqipërisë së Madhe” janë populizëm i pastër i nxitur nga kryeministri i Kosovës Kurti dhe nga ana tjetër për pikë nga partitë politike, ndërsa Qeveria heshti dhe kërkon justifikime në vend të përgjegjësisë, thotë ai.

Shteti nuk u deklarua në atë moment dhe po kërkoheshin justifikime se ku ishin lëshimet dhe në fakt duhet të kërkonin përgjegjësi, para së gjithash nga ata që drejtojnë shtetin sepse na vizitoi kryeministri i një vendi mik. I cili me sjelljet dhe mesazhet e tij së bashku me nikoqirët tanë shkatërron rendin kushtetues të këtij vendi dhe mban përgjegjësi për këtë.

Jo për kundërvajtje, por penale. Maqedonia është shtet i pavarur sovran dhe e para dhe më e rëndësishmja është që të reagojë ministri i Punëve të Jashtme, jo kryeministri. Pres reagim nga bashkësia ndërkombëtare në vendin tonë, mbi të gjitha nga shtetet anëtare të BE-së dhe SHBA-së, sepse ky transplant ka ndodhur në Maqedoni”, tha kryetari Dimitrievski për “Kanal5”

Kryetari Dimitrievski thotë se nëse mund ta ketë në zyrën e tij në komunën e Kumanovës flamurin shqiptar dhe flamurin tjetër të bashkësive etnike, edhe pse kjo nuk është sipas ligjit, por sipas vullnetit të tij të mirë, madje edhe flamurit bullgar, sepse në regjistrimin e fundit janë regjistruar 350 bullgarë në Kumanovë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu