Dje u zgjodhën 34 kryetarë komunash: 20 VMRO, 11 LSDM dhe 3 BDI

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve ka publikuar rezultatet fillestare të zgjedhjeve lokale që u mbajtën dje në Maqedoninë e Veriut.

Nga të dhënat që janë përpunuar deri më tani, të cilat i publikoi kryetari i KShZ-së, Aleksandar Dashtevski mësohet se 34 komuna kanë mbaruar me procesin zgjedhor që dje dhe se nuk do të kenë rreth të dytë, pasi tashmë kanë kryetar.

Prej tyre, 20 komuna do t’i udhëheqë opozita VMRO-DPMNE, 11 partia në pushtet Lidhja Socialdemokrate e Maqedonisë dhe 3 partia e tjetër në pushtet, Bashkimi Demokratik për Integrim.

Bosillovë – VMRO-DPMNE fiton
Butel – VMRO-DPMNE fiton
Vallandovë – LSDM fiton
Vinicë – VMRO-DPMNE fiton
Berovë – LSDM fiton
Bogdanci – LSDM fiton
Gazi Babë – VMRO-DPMNE fiton

Gradsko – VMRO-DPMNE fiton
Dellçevë – LSDM fiton
Dojran – LSDM fiton
Zërnovc – VMRO-DPMNE fiton
Ilinden – VMRO-DPMNE fiton
Jegunovcë – VMRO-DPMNE fiton

Kavadar – VMRO-DPMNE fiton
Karbinci – VMRO-DPMNE fiton
Kisella Vodë – VMRO-DPMNE fiton
Kriva Pallankë – LSDM fiton
Krivogashtan – LSDM fiton
Krushevë – LSDM fiton
Likovë – BDI fiton
Mogilla – VMRO-DPMNE fiton
Negotinë – VMRO-DPMNE fiton
Novaci – VMRO-DPMNE fiton

Pllasnicë – BDI fiton
Prilep – VMRO-DPMNE fiton
Sveti Nikollë – LSDM fiton
Sopishtë – LSDM fiton
Strumicë – LSDM fiton
Shtip – VMRO-DPMNE fiton
Aerodrom – VMRO-DPMNE fiton
Veles – VMRO-DPMNE fiton
Gjorçe Petrov – VMRO-DPMNE fiton
Petrovec – VMRO-DPMNE fiton
Saraj – BDI fiton


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu