Ekipi i Ndihmës së Shpejtë në Strugë me pacientin brenda automjetit kanë ndaluar për kafe, ministri Mexhiti paralajmëron përgjegjësi

Ministri i shëndetësisë, Fatmir Mexhiti, do të kërkoj llogari nga Ndihma e Shpejtë në Shtëpinë e Shëndetit në Strugë, punëtorët e së cilës janë fotografuar përderisa kanë pirë kafe në një pikë karburanti, ndërsa pacienti i ka pritur në automjet me maskë.

Nga kabineti të ministrit të Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti, kanë thënë për “Makfax” se kanë biseduar me të gjitha palët e përfshirë në ngjarje, përfshirë këtu edhe vajzën e pacientit.

“Bëhet fjalë për pacientin i cili të hënën ka dalë nga spitali dhe është dashur që të transferohet në Spitalin e Përgjithshëm në Strugë. Pacienti ishte në fazën terminale të sëmundjes. Ai dhe vajza e tij u nisën vetëm me kërkesën e tyre me transportin e tyre. Mirëpo, kur kanë arritur në dalje të qytetit, vajza e kuptoi se nuk do ta mundej dot të voziste dhe thirri Ndihmën e Shpejtë në Strugë. Prej aty kanë siguruar një automjet, i cili ka mbërritur shpejt”.

Kur automjeti mbërriti, vajza me kërkesën e saj, duke qenë se nuk kishte ngrënë apo pirë asgjë gjatë gjithë ditës, i kërkoi të ndalonin. Babai i saj ishte i vetëdijshëm, i kontaktueshëm, gjatë gjithë ditës. Ky informacion është konfirmuar plotësisht nga vajza e pacientit. Përkundër asaj që ajo ka kërkuar, ambulanca nuk është dashur të ndalojë në atë mënyrë dhe Ministria e Shëndetësisë ka iniciuar një inspektim dhe ka kërkuar deklaratë nga drejtori i Shtëpisë së Shëndetësisë në Strugë. Sipas të gjeturave do të ndërmerren masat e duhura”, kanë thënë për “Makfax” nga zyra e ministrit Mexhiti.

Përgjigje për këtë rast dje ka kërkuar edhe një gazetar, i cili ministrit Mexhiti i ka treguar fotografinë e pacientit dhe ekipit mjekësor të Ndihmës Emergjente të ulur për kafe, ndërsa ministri ka paralajmëruar se do të hetojë menjëherë rastin dhe do të marrë masa.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu