FRODEM: Ku i merr paratë Gruevski që lobon në SHBA?

FRODEM deklaroi se përmes mediave dhe kumtesës së partisë qeverisëse, publiku mësoi se kryetari i tyre në shoqërinë e disa personave “Hamalli i turpit të tij ka arritur një takim me disa kongresmenë, senatorë dhe atyre nga jeta publike dhe politike të Shteteve të Bashkuara të Amerikës”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Duke pasur parasysh se këto takime me politikanët e pozicioneve të treta dhe madje nën gradën e eshalonit po bëhet gjithnjë e më e qartë se takimet në Shtetet e Bashkuara nuk mund të sigurojnë pozicione më të mira për Maqedoninë dhe të forcojnë marrëdhëniet tona me Shtetet e Bashkuara…FRODEM kërkon që kryetari i partisë bandës së turpit urgjentisht të japin llogari për qytetarët e Maqedonisë për të hollat e këtyre ekskurizioneve të shtrenjta për të shpëtuar tashmë të ardhmen e parashikueshme. FRODEM gjithashtu kujton publiku nuk pati mundësi për përgjigje tani më për shpenzimet rreth 1,7 milion $ nga zyrtarët e lartë për lobim politik dhe mbështetje propagandistike në Shtetet e Bashkuara”, thuhet në deklaratë.

FRODEM kujtoi se ligji për financimin e partive politike kërkon transparencën e financimeve të partive politike dhe për këtë arsye të ardhurat dhe shpenzimet e partive politike duhet të jenë publike.

Nga kjo parti poashtu thërrasin edhe Emil Dimitriev kryemnistrin teknik për zhvillimin e zgjedhjeve dhe marrëveshjet e nënshkruara për lobim të shpjegojë origjinën e fondeve të përdorura në Shtetet e Bashkuara. /Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu