Goshev: Në Maqedoninë e Veriut mund të blihet drejtësia

Ish-guvernatori i Bankës Popullore dhe politikani Petar Goshev beson se nuk do të ketë shtet ligjor në vend.

“Kjo është larg nga ajo që duhet të jetë. Ne kemi një gjyqësor selektiv, të korruptuar, në të gjitha nivelet dhe drejtësia dhe ligji nuk shpërndahen siç duhet.

Situata nuk është përmirësuar pas kohës së Gruevskit, ka disa raste dhe disa prej tyre janë si manifestim “këtu po bëjmë diçka”.

“Rastet e mëdha nuk patën zgjidhje. Në Maqedoni mund të blesh drejtësi, do të përgjigjesh nëse nuk ke çfarë të paguash. Ju do të jeni përgjegjës për krime të vogla, por nuk do të jeni përgjegjës për qindra miliona para të përvetësuara. Mund të përkufizohemi si shoqëri kleptomane”, tha Goshev në emisionin “Studio 10”.

Ai shpjegon se ka individë që bien në sy, por përgjithësisht nga viti 1990 e në vazhdim kriteret e përzgjedhjes në të gjithat janë në rënie.

“Në fakt nuk kemi kriter. Kush çka mundet dhe kush çka duhet të bëjë”, thotë Goshev./Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu