Gruevski paralajmëroi blerjen e 30 tramvajeve dhe 20 autobusëve

Kreu i partisë në pushtet mbrëmë  bëri të ditur  blerjen e 30 tramvajeve  dhe 20 autobusë të artikuluar në shtytje elektrike, që do të qarkullojnë në rrjetin e planifikuar tramvaj në Shkup.

“Blerja e autobusëve elektrike për të hartuar tramvaj jo vetëm që do të arrijë të njëjtin efekt mjedisor, numri i njëjtë i kabinave me numër të njëjtë të udhëtarëve në të, të njëjtën shpejtësi të mundshme me banda rezervuara, ashtu si tramvaj, rehati etj por është një ndryshim i rëndësishëm do të shmangë trafikun e rëndë dhe do ta rruajë mjedisin jetësor  “, tha Gruevski.

Ndërsa sipas VMRO-DPMNE-së, futja e një mjeti të tillë në Shkup do të kushtojë rreth 12 milionë, të cilat do të paguhen në disa këste vjetore.

Përveç shuma e mësipërme për të blerë makina të reja, nuk ka asnjë informacion në lidhje me se sa do të kushtojë punën e grupit të ri të rezervuar për autobusët në formën e një tramvaj, apo se sa do të jetë plani financiar për të ndërtuar një deponi të re


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu