Ja kafshët më vdekjeprurëse në natyrë (FOTO)

Natyra është e mbushur me rreziqe.
Edhe në qoftë se mendojmë se janë në krye të zinxhirtë të ushqimit dhe u bënë sundimtarë të pakontestueshme të tokës, nuk do të thotë se ne jemi plotësisht të paprekshëm.

Kafshë të ndryshme vdekjeprurëse nëpër botë, arrijnë të vrasin mjaft njerëz çdo vit.

Nëse doni të dini nga kush të keni kujdes kur dilni jashtë, më poshtë e keni një listë të kafshëve vdekjeprurëse për qeniet njerëzore:

Bletët: Gjemba e një blete nuk është vetëm e dhimbshme, por edhe shumë e rrezikshme.

Close-up of honey bee

53 njerëz vdesin çdo vit nga kafshimi i bletëve, zakonisht nga alergjitë.

B2

Luani: Mbretërit e xhunglës vrasin një mesatare prej 70 njerëz në vit.

B3

Tigri: Tigrat mund të eliminojnë një qenie njerëzore. Çdo vit rreth 100 njerëz janë vrarë nga tigrat.

B4

Qentë: Ata janë të bukur, besnik, por gjithashtu mund të jenë shumë të rrezikshëm. Qentë kanë vrarë rreth 25.000 njerëz në vit – kryesisht për shkak të tërbimit.

B6

Krokodili: Mund të jetë kafsha më e frikshme në listë – Krokodilët vrasin rreth 1,000-1,500 persona çdo vit.

B8

Akrepi: Janë akrepat, ata që kur takohen me njerëzit i pickojnë ata – dhe kjo mund të jetë shumë e rrezikshme. Çdo vit rreth 5.000 njerëz vdesin nga pickimi i tyre.

B12

Gjarpri: Rreth 50,000 njerëz vdesin çdo vit nga kafshimi i gjarprit.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu