Kjo është gjëja që tërheq më shumë një burrë dhe një grua te njëri-tjetri

Njerëzit me erëra të ngjashme trupore kanë më shumë gjasa të tërhiqen nga njerëzit, sipas një studimi të ri të publikuar në Physiology & Behavior. Në hulumtimin e kryer në Skoci, 30 çifte heteroseksuale që kishin qenë në një lidhje për të paktën gjashtë muaj, dhanë dy mostra të ndryshme të erës së trupit – me dhe pa deodorant trupi.

Më pas, pjesëmarrësve të tjerë iu kërkua të nuhasin mostrat dhe të vlerësojnë se sa të ngjashëm ishin me njëri-tjetrin.

“Rezultatet na tregojnë një preferencë për partnerë me një erë të ngjashme”, vuri në dukje udhëheqësja e studimit Dr. Caroline Allen.

E njëjta tendencë, megjithatë, nuk u vu re në mostrat e çifteve kur ata kishin përdorur deodorant, duke treguar se aromat natyrale të trupit janë një faktor kyç në lojën e atraktivitetit.

Studiuesit shikuan gjithashtu se sa të lumtur dukeshin çiftet në marrëdhënien e tyre, duke zbuluar se sa më e ngjashme të ishte era e trupit të meshkujve me atë të partneres së tyre, aq më të lumtur ishin ata.

Gjatë studimit, pjesëmarrësve iu kërkua të mos ushtroheshin, të shmangnin ngrënien e ushqimeve me erëra të forta dhe të flinin vetëm, gjëra që potencialisht mund të ndikojnë në erën e tyre aktuale.

Ekipi hulumtues ishte në gjendje të vërtetonte gjetjet e studimeve të mëparshme se pilulat e kontrollit të lindjes mund të ndryshojnë erën e trupit dhe ndoshta të ndikojnë në zgjedhjen e bashkëshortit.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu