Knaus: Kosova pranoi marrëveshjen e Ohrit, Serbia e refuzoi atë

Analisti austriak Gerald Knaus, tha se siç ishte parashikuar dialogu sot ishte një tjetër dështim. Ai tha se Serbia nuk pranoi marrëveshjen e Ohrit të marsit 2023.

“Ministri i Jashtëm Daçiq e tha sërish dje! Udhëheqësit serbë e thonë këtë në Beograd çdo javë në TV. BE-ja është shumë e ndarë për të bërë presion ose për të shpërblyer çdo ndryshim në sjelljen e Serbisë Nuk po bën asnjërin”, ka shkruar ai në platformën ‘X’, i njohur më parë si ‘Twitter’. Ai tha se me këto veprimet Serbia nuk do të lëvizë.

Analisti austriak Gerald Knaus, theksoi se Kosova pranoi marrëveshjen e Ohrit të vitit 2023. “Më pas ai insiston në një plan se si do të zbatohen të gjitha angazhimet e marra: një plan renditjeje. Kjo tingëllon e arsyeshme. Përveç (shih më lart): Serbia nuk do të pajtohet dhe nuk do të zbatojë asgjë. Kosova e di edhe këtë. Pra, Kosova nuk do të lëvizë pa këtë”, tha ai.

Sipas tij, BE-ja ka tre zgjedhje: “1. përfundoni këtë dialog sepse objektivisht nuk funksionon. Dhe pastaj?. 2. argumentojnë se Kosova duhet të bëjë një gjë të madhe edhe pa u pajtuar Serbia me të gjithë marrëveshjen dhe ndonjë sekuencë. Edhe sikur Prishtina të bënte hapin e parë, Serbia nuk do ta zbatonte pjesën tjetër të Ohrit. Kështu thotë. Duke e ditur këtë, Kosova refuzon. Pra, çdo takim përfundon në ashpërsi të rrezikshme. 3. Pranoni realitetin. Ridizajnoni dialogun tani”, theksoi ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu