Kompania ruse zbulon modelin e parë të taksisë fluturuese

Kompania gjermane Scienex ka publikuar fotografitë e para të makinës fluturuese Flyter, e cila mund të përdoret si një taksi fluturuese në qiellin e qyteteve ruse.

Makina fluturuese dallohet nga forma e saj e pazakontë, mungesa e krahëve dhe helikave. Pronarët e projekteve thanë se kjo e dallon atë nga projektet e tjera që i ngjajnë avionëve të vegjël ose helikopterëve të mëdhenj.

Vlen të përmendet se kompania ruse punoi për të arritur projektin e saj për dy vjet. Edhe ajo dëshironte të zgjidhte disa probleme me hartimin e avionit për t’u përdorur si një taksi qyteti.

Problemi i parë është i kufizuar në bërjen e avionit në përmasa të vogla në mënyrë që të mos paraqesë vështirësi në kalimin nëpër qytet dhe të jetë në gjendje të ulet në një park normal makinash. Problemi i dytë është t’i bësh ato pa tifozë, në mënyrë që të mos shkaktojë dëme njerëzish ose kafshëve. Sa i përket tifozit vertikal, ai mund të ndikohet nga erërat e forta që shpesh shfaqen në qytet dhe parandalojnë fluturimin e taksisë.

Flyter nuk ka dimensione të mëdha, pasi nuk është më shumë se 5 metra në gjatësi dhe 2 metra në gjerësi, por përkundrazi ka një formë të efektshme që garanton specifikime të mira aerodinamike. Falë modelit të lartpërmendur, avioni mund të fluturojë me një shpejtësi prej 100 kilometra në orë në një distancë prej më shumë se 100 kilometra.

Sipas vlerësimeve paraprake, çmimi i taksisë fluturuese nuk do të kalojë 14.8 milion rubla, ekuivalente me rreth 200,000 dollarë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu