Kovaçevski në takim me Roth: Mbështetje e fuqishme nga Bundestagu për procesin eurointegrues të RMV-së

Procesi i miratimit të ndryshimeve kushtetuese, si dhe shumë tema aktuale, ishin në fokus të bisedimeve në takimin e sotëm të kryeministrit të Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski me kryesuesin e Komitetit për Politikë të Jashtme të Bundestagut, Michael Roth.

Siç njoftojnë nga Qeveria, Roth konfirmoi mbështetjen e vendosur të Gjermanisë për Maqedoninë e Veriut në rrugën e integrimeve evropiane dhe vlerësoi se tani është koha që vendi të vazhdojë me vendosmëri përpara deri në përmbushjen e qëllimit strategjik të anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

Maqedonia e Veriut duhet ta njohë rëndësinë e momentit historik para të cilit gjendet dhe për këtë me rëndësi të madhe është që të bëhet hap para në procesin e integrimeve evropiane i cili për qytetarët do të sigurojë të ardhme të sigurt evropiane”, thuhet në kumtesë.

Roth ka potencuar se Gjermania e sheh Maqedoninë e Veriut si pjesë e pandashme e Bashkimit Evropian, vend aspiratat dhe përparimi i të cilit duhet të shpërblehen me merita me anëtarësimin në familjen e madhe evropiane.

Në takim, kryeministri Kovaçevski ka shprehur mirënjohje të madhe për mbështetjen shumëvjeçare të vazhdueshme nga Gjermania, duke e miratuar Rezolutën të cilën e miratoi Bundestagu gjerman për Maqedoninë e Veriut.

Ka nënvizuar “se e çmojmë thellë Rezolutën e Bundestagut gjerman me të cilin konfirmohet mbështetja e parezervë e Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE me identitet, gjuhë, kulturë dhe histori si pjesë e mozaikut evropian”.

“Në takim, ishin njohur dhe përshëndetur përpjekjet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut në zbatimin e procesit të reformave në drejtim të përmirësimit të situatave në të gjitha sferat e jetës shoqërore”, njoftuan nga Qeveria.

Në takim u theksua se duhet të vetëdijësohen të gjitha partitë politike parlamentare për bashkim rreth përmbushjes së qëllimit të përbashkët strategjik – anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian, sepse kjo do të sjellë një të ardhme të sigurt dhe të begatë për të gjithë qytetarët.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu