Lind foshnja 7.8 kg në Preshevë, e pagëzuan me emrin Erdogan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lind foshja e pare pas puçit në Turqi. Sipas mjekeve te njerit nga spitalet private ne Kosove foshnja peshon 7.8 kg. Foshnja eshte shendosh e mire, sikur edhe e ema e tij. Ate e pagezojne me emrin Erdogan, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jone’

Në Kosovë dhe Luginën e Preshevës aktulisht jane mbi 700 shqiptare që bartin emrin e Erdoganit

Lind foshja e parë pas puçi në Turqi. Sipas mjekëve të njerit nga spitalet private në Kosove foshnja peshon 7.8 kg. Beba është shendosh e mirë, sikur edhe e ëma e tij. Atë e pagëzojnë me emrin Erdogan.

Prindërit e Erdoganit N.L dhe I.L thonë se janë me dy gëzime, një pse kanë djalë dhe dy pse emrin e nga sot e bart Edogan

Në repartin e maternitetit në Preshevë, të hapur një vit më parë duket sa e po shifen “frytet”, cka deri tani Presheva është shtuar edhe për 80 banorë, foshnje këto me nënat e tyre kryesisht nga Presheva.

Por sipas burimeve të agjencisë së lajmeve “Presheva jonë” për cdo vit në Luginen e Preshevës lindin rreth 2000 foshnje shqiptare në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë dhe qytetet jera ne Serbi ku jetojne shqiptare.Do theksuarse ne vitin e kaluar, në Kosovë lindën 890 foshnje serbe, në Luginën e Preshevës 2200 foshnje shqiptare.

Themi kështu sepse sivjet kanë lindur 1850 foshnje shqiptare në Serbi, ku vetëm në Beograd pa llogaritur Nishin apo Novi Sadin, kanë lindur 380 bebe shqiptare. Do shtuar se përkundër hapjes së materniterit në Preshevë të dhënat tona flasin se pjesa dërmuese e këtyre foshnjëve shqiptare kanë lindur në spitale përreth jo vetëm në Vranje, Nish apo Beograd, por edhe ne Gjilan, Prishtine, Kumanove, Shkup apo Tiranë. Dhe njera nga keto foshja është edhe ajo nga Kosova e prindërve ngas Presheva të cilët pagëzuan me emrin Erdogan. Do shtuar se sot emrat e fëmijëve shqiptarë i pagëzojne me emra shqip, por në numer i madh edhe me emra të cmueshem, me vlera nga Kurani, sikur foshjet me prider katolik me dmth-je krishtere. Në Kosovë dhe Luginën e Preshevës aktulisht janë mbi 700 shqiptarë që bartin emrin e Erdoganit.

Do përkujtuar se jo vetem turqit, por edhe ndër shqiptaret në Kosovë e Preshevë ju janë gezuar dështimit të puçit në Turqi. Për këtë dështim pati tubime pro Erdoganit si në Kosove ashtu edhe në Preshevë jo vete pse ai është musliman, por edhe për faktin se Turqia dhe Erdogan njihet si aleat dhe mik i Amerikës dhe Kosovës.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu