“Lista e zezë” Amerikane, kush janë emrat shqiptarë nga Ballkani?

Shkruan: Idriz Morina

Lista e zezë amerikane vazhdon të jetë aktive me një numër të konsiderueshëm të emrave të personave publik nga Shqipëria, Kosova Maqedonia e Veriut dhe treva tjera.

Kryesisht bëhet fjalë për politikanë, një pjesë e të cilëve akona janë aktiv në skenën politike.

Mes tyre pjese e kësaj liste janë Nevzat Halili, Menduh Thaçi, Xhezair Shaqiri, Daut Rexhepi, Xhevat Ademi, Gafur Adili, Xhavit Hasani por edhe emra tjerë. Ndërsa, në vitin 2003 nga lista e zezë u hoqën Ali Ahmeti, Fazli Veliu dhe Hysni Shaqiri, nga presidenti amerikan Bush, i riu.

Lista e plotë:

Shevat Ademi
Nuri Behxheti
Gafurr Adili
Idajet Beqiri
Tahir Dalipi
Haradin Bala
Gafurr Elshani
Sabit Gashi
Skënder Hebibi
Xhavit Hasani
Kastriot Haxhirexha
Xhemajl Hyseni
Izmet Kryeziu
Menduh Thaçi
Ton Marku
Xhavit Morina
Isak Musliu
Jonuz Musliu
Shefket Musliu
Rrustem Mustafa
Fatmir Limaj
Daut Haradinaj
Daut Rexhepi
Sait Rushiti
Rexhep Selimi
Shaqir Shaqiri
Emrush Suma
Azem Syla
Sami Ukshini, komandant “Sokoli”
Shefit Xhaferi
Emrush Xhemajli
Muhamet Xhemajli
Avdyl Jakupi
Xhezair Shaqiri
Sami Lushtaku
Nevzat Halili
Ramiz Lladrovci
Naser Kelmendi
Besnik Kelmendi
Elvis Kelmendi
Liridon Kelmendi
Tom Doshi e
Vangjush Dako
Sali Berisha


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu