Mariçiq: Pjesa më e madhe e anëtarëve të Këshillit Gjyqësor janë profesional

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq në pyetjen e gazetarëve se çfarë besueshmërie ka spastrimi gjyqësor, sepse institucioni i spastrimit Këshilli Gjyqësor ka një anëtar të akuzuar, u përgjigj se kjo është një tjetër provë se nuk ka të paprekshme në sistemin dhe në vendin tonë.

Këshilli Gjyqësor është një organ kolektiv. Ai nuk përbëhet nga vetëm një anëtar. Numri i mjaftueshëm i anëtarëve të Këshillit Gjyqësor, si dhe profili i ndryshëm i anëtarëve të Këshillit Gjyqësor tregojnë se duhet të ketë një konsensus më të gjerë në atë organ kolektiv për çështjet e vendimmarrjes, që ai organ të funksionojë”, tha Mariçiq.

Ministri tha se shumica e anëtarëve të Këshillit Gjyqësor janë profesionistë të mirë që kanë qenë në sistemin gjyqësor për shumë vite dhe që kanë provuar rezultate pas tyre dhe se ai beson se ata kanë potencial të mirë për të bërë punën e tyre, siç tha ai, në kuadër të Kushtetutës dhe ligjeve, profesionalisht dhe cilësisht.

data-full-width-responsive="true">

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu