Masa rigoroze për ata që e pinë duhanin, paralajmëroi Mexhiti

Ministri i Shëndetësisë Fatmir Mexhiti ka bërë të ditur se në vitin 2024 do të ketë masa më të rrepta për pirjen e duhanit. Ai këtë e tha në spitalin e Tetovës ku mori pjesë në promovimin e dhomës së gjidhënies, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve se a do të ndërmerren masa shtesë për shkak të intensifikimit të ndotjes së ajrit dhe problemeve të personave me sëmundje respiratore.

“Sot folëm në kolegjiumin e rregullt të së hënës me shërbimet në Ministri. Në vitin e ardhshëm 2024 do të ketë masa rigoroze për pirjen e duhanit dhe është nënshkruar një protokoll me Organizatën Botërore të Shëndetësisë. Le ta mendojnë duhanpirësit se si më tej”, tha në përgjigjen e tij ministri Mexhiti.

I pyetur se deri ku është procesi për mbulimin e të gjithë pacientëve me fibrozë cistike me ilaçin “trikafta”, Mexhiti tregoi se po punohet për një zgjidhje pragmatike dhe gjithëpërfshirëse.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu