Mercedesi i ri me dizajn dhe teknologji moderne nuk do të ketë timon

Vision AVTR është një makinë koncept futuriste nga Mercedes-Benz

Këtu është Vision AVTR, koncepti futuristik i makinës Mercedes, frymëzuar nga filmi “Avatar”. Makina zëvendëson shumë kontrolle themelore për të qenë më të lidhur me shoferin.

Kjo makinë nuk ka timon dhe pedale, dhe në vend të timonit ka një kontrollues interaktiv të ngjashëm me levë në konsolën qendrore, transmeton Telegrafi.

Brenda AVTR, makina fillon kur shoferi vendos dorën në levën qendrore të kontrollit. Pajisja përdoret nga shoferët për të përshpejtuar, frenuar dhe kthyer makinën.

Në vend të një pulti ose ekrani infotainment, pjesa e përparme e kabinës përmban një modul gjigant të ekranit të lakuar që projekton pamje në kohë reale të rrugës përpara.

Ju mund të zgjidhni që ajo të ndriçohet me grafikë 3D të ‘Pandoras’, botës së trilluar nga filmi i vitit 2009 i “Avatar”. Për të hyrë në veçoritë e ndryshme të makinës, hiqni dorën nga leva qendrore dhe në pëllëmbën tuaj projektohet një menu kontrollesh që mund ta kaloni me gjeste.

Trupi i makinës përdor modelin e njëjtë me Mercedes me një hark, si shumë prej koncepteve të tjera të prodhuesit të automobilave, por përmban një xham masiv dhe dyer plotësisht transparente.

Koncepti tërësisht elektrik përmban katër motorë, një në secilën rrotë, që së bashku bëjnë një kombinim prej 469 kuaj fuqi. Bateria e saj gjithashtu menaxhon një diapazon total makinerie deri në 600 kilometra.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu