Mexhiti: Ligji e pengon Vetëvendosjen të veprojë në Maqedoni

Kryetari i Lëvizjes Demokratike, Izet Mexhiti, thotë për A1on se thotë se ligji për partitë politike nuk e lejon Vetëvendosjen e kryeministrit të Kosovës Albin Kurti të veprojë në Maqedoni, sepse neni 8 i Ligjit për Partitë Politike thotë: “Partitë politike të regjistruara në vende të tjera nuk mund të veprojnë në territorin e Republikës së Maqedonia”, përcjell telegrafi.

Ai shtoi se vetëvendosje tashmë është aktive në Maqedoni, pasi Bekim Qoku, i cili është nga Struga, punon si këshilltar i Kurtit dhe është anëtar i Vetëvendosjes. Megjithatë, nuk thuhet nëse Qoku do të jetë në lista si kandidat i pavarur, sepse Lëvizja Vetëvendosje nuk ekziston në sistemin juridik të Maqedonisë.Tashmë janë duke vepruar në Maqedoni, për shembull Bekim Qoku është këshilltar i kryeministrit Kurti, është nga Struga. Lëvizja Vetëvendosje funksionon edhe tani. Qoku ka qenë më parë deputet i Aleancës për Shqiptarët dhe tani do të jetë në listat tona. Nuk kanë krijuar parti politike, njeriu është shtetas i Maqedonisë, por është këshilltar i Kurtit dhe anëtar i Vetëvendosjes”, thotë Mexhiti.

Vetë Mexhiti njoftoi se Vetëvendosje do të jetë pjesë e koalicionit “Bashkimi Evropian për Ndryshim” të dielën, i cili theksoi se me hyrjen e Vetëvendosjes, koalicioni tashmë përbëhet nga katër parti politike, tre prej të cilave janë nga Maqedonia dhe një nga Kosova.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu